torstai 8. tammikuuta 2015

8.1. Torstai-Tallilla

Moikka! Tästä tulee nyt postaus "tauon" jälkeen:)


     Oli ihanaa kuulla kun koulun kellot soi ja tiesin että noin tunnin täästä pääsisin taas tallille, rakkaani luo♥ Kun kellot kajahtivat pakkasin tavarani reppuun. Sitten nousin penkiltä, ja otin puhelimen pois pulpetista. Toinen koulupäivä vasta ohi joululoman jälkeen. Kun kävelin käytävään sukkani kastuivat. Puin takin päälle, laiton kengät jalkaan ja kävelin muutaman ystäväni kanssa samaa matkaa. Kun kuljen kouluun, ja kotiin niin menen yleensä pienen metsän läpi, ja niin tein nytkin.. Mutta se ärsyttää minua että matkalla on puiden juuria ja kantoja. Joten puhelinta lärätessäni päätin sellaiseen kompastua ja kyljellänihän minä sitten maassa makasin... Kotona söin välipalaksi Vadelma mysli patukan. Sitten vaihdoin lämpö kerraston päälle ja laitoin ratsastushousut,-kengät ja -takin.


     Tallille päästyämme tallilla olikin jo muita, joten pääsimme suoraan hakemaan Adin talliin. Tahan portilla iskä antoi neidille sokeria. Tallissa otin Adilta loimen pois ja vein sen kuivatus huoneeseen, ja sillä välin iskä piti Adille seuraa. Kun tulin kuivatus huoneesta talliin olikin ilmestynyt tallille yksi tallilaisista ja hänen hevosensa. Hän otti loimea pois ja minä harjailin Adia. Kun rupesin harjaamaan Adin harjaa ja häntää kaverini koitti irroittaa hevosensa taka kenkää, joka oli puoliksi irti. Siinä meni noin. vartti sitten kuitenkin hän sai kengän irti. Harjasin vielä Adin jalat ja putsasin kaviot. Sitten kipipitin varuste huoneeseen ja otin Adin satulan ja suitset. Kun olin Adille satulan laittanut kipitin hakemaan Adille pinkin fleece-loimen ratsastuksen ajaksi. Laitoin kypärän, turvaliivin, ja nappasin hanskat & raipan, sitten menin laittamaan suitset Adille. Sitten pääsin nousemaan ratsaille.


     Menimme käyntiä Adin kanssa kolme kierrosta kumpaankin suuntaan. Sitten aloimme ravailemaan, menimme harjoitus- ja kevyttä ravia. Totesin että nyt kyllä jostain tuulee..Väisti nimittäin aina raipaa "pakoon" ja pinkoi kauheaa kyytiä. Heitin raipan pois ja tytsy oli taas aivan normaali:) Menimme koottua-, keski-, ja lisättyäravia. Lisäksi menimme taivutuksia sekä väistöjä. Tykkään mennä koottua ravia, en tiedä. Se on vain mielestäni kivaa:) Väistöt menivät tänään aivan mahtavasti♥ Harmi ettei ollut ketään mukana joka olisi kuvaillut:( Poni oli muutenkin kiva, rento ja kuulolla, heti sen jälkeen kun heitin raipan pois. Sitten ystäväni jo tuli oman hevosensa kanssa ja raahasi kaksi puomia kentälle. Kysyin häneltä sitten kun hän aloitti menemään puomeja että saanko minäkin mennä niitä. No sainhan minä:) Menin puomeja ensin kaksikertaa ravissa ja laukassa en jaksanut laskea. Poni oli aivan super, menen varmaan huomennakin puomeja! Neiti kulki aivan täydellisesti. Juuri kun olin alkanut ravailemaan loppu raveja iskä saapui paikalle kaupasta. Hetken päästä iskä sanoi että voisin ruveta kävelemään, ja että eikö minulla ala olemaan jo nälkä. Joten sitten käveli kolme kierrosta loppu käyntejä.


     Kun loppukäynnit olin kävellyt talutin Adin sisälle, otin suitset pois ja laitoin riimun päähän. Sitten menin ottamaan omat varusteet pois. Otin Adilta satulan pois ja vein varusteet varustehuoneeseen. Harjasin Adia vielä vähän ja sitten sipsutin hakemaan ulkoloimen kuivatus huoneesta, kun sen olin laittanut neidin päälle juotin Adin vielä melassivedellä. Sitten vein Adin tarhaan.


Loppuun vielä kuvia:
Ratsastamaan lähdössä, suitsia vaille valmis!
Talli reissun jälkeen rupesin tekemään läksyjä...
Sitten tein hetken musan esitelmääni Jean Sibeliuksesta.

Koulussa tehdyt muistiin panot, mitä pitää muistaa esitelmää tehtäessä.
Luin Blogia: Me Ollaan Voitolla
Luin Blogia: Armi
Ja sitten viimeisenä aloin kirjoittamaan blogiini tätä postausta.





♥= Julia



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Liity lukiaksi jos et vielä ole♥