tiistai 6. joulukuuta 2016

Joulukalenteri luukku 6

99v Suomi

" Oi maamme Suomi, synnyinmaa!
Soi, sana kultainen!..."


Ja taas ollaan päivä lähempänä joulua. On jo 6. päivä, enään 18 päivää jouluaattoon, jolloin avataan lahjoja ja syödään. Tänä päivänä, 99 vuotta sitten pääsimme suuren Venäjän vallan alta pois.

Ajattelin kertoa kokemuksistani Suomenhevosten kanssa!
(Lisään myös kuvia, joista valitettavasti vain yksi on Suomenhevosesta:/)
Tässä on postauksen ainut Suomenhevos kuva :D
Suomenhevosilla en kovinkaan paljoa ole ratsastellut, mutta silti löytyy niin hyviä kuin huonojakin kokemuksia.. :D


Suomenhevosista mulla ei varsinaista lempparia ole ollut. Monta ihan kivaa on ollut, mutta kaikissa on ollut jotain piirteitä joista en ole pitänyt. 



Pilke

Pilke oli (punarautias?) suomenhevos ruuna, joka oli vahva ja painoi kädelle. Hän oli reipas suurimmaksi osaksi, mutta silti kiva. Taluttaessa se usein kuskasi minua, enkä minä sitä.

Sulo

Sulo oli yksi lempparini ratsastuskoulussa, mutta tämän hevosen takia siellä käymisen myös lopetin. Sulo oli suurimmaksi osaksi kiltti ja suhteellisen rauhallinen. Mutta villiintyi silloin tällöin. Sitten tipuin yksi kerta ruunalta. Sulo ryösti, jolloin lensin päin seinää.


Jevi

Jevi on kiva suokki ruuna. Aika rauhallinen, kiltti mutta saa välillä sätkyjä. Poitsu on myös vahva kädelle. Jevi oli ehkä yks mun lemppareita nyt ratsastuskoulussa. Eipä mulla hänestä oikeastaan sen enempää.


Hippa

Hipasta en niin kauheasti tykkää. Tamma on aika etu painoitteinen, ja jos painotusta ei heti taakse saa niin tunnista tulee aika kompasteleva.. Kerran myös Hipalta tipuin, kun hän polvilleen päätti kompastua. Ei siinä onneksi muuta tapahtunut kuin käsi vähän turvoksissa. Ainut mikä harmitti oli että menin seuraavana päivänä käymään Aadalla ja ratsastin wonilla ekaa kertaa, käsi ilmapallon kokoisena.



Utukka

Viimeisenä, muttei vähäisimpänä on Utukka. Tamma oli ihan kiva, mutta hän ei myöskään, todellakaan ollut virheetön. Utukka on  vaikea ratsastaa, pukittelee ja jumittaa, sekä laukassa on oikea jyrä. Välillä tamma oli myös aika villi..





Siinä oli Suomenhevosista joita tunnen niin vähän tietoa.

HYVÄÄ ITSENÄISYYSPÄIVÄÄ KAIKILLE!

<3Julia

2 kommenttia:

  1. Hyvä postaus! Katoin tota yhtä kuvaa sillain: "Hetkinen, onks toi Wony? :D"

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh kiitos :D Ja juu Wonyn kuvan lisäsin koska siinä kerroin enimmäisestä ratsastuksestani tammalla<3

      Poista

Kiitos kommentistasi! Liity lukiaksi jos et vielä ole♥